• Molenaarskwaliteit
  • Streekproducten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer wordt mijn pakket bezorgd?

Wanneer je een bestelling hebt gedaan, gaan we zo snel mogelijk voor je aan de slag. Normaal gesproken verzenden we pakketjes binnen 2 werkdagen. Zodra je pakketje onderweg is, krijg je van de vervoerder een Track & Trace code. Hier kun je volgen wanneer je pakket wordt bezorgd.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid die u bestelt. Meer over de verzendkosten kun je terugvinden bij de klantenservice.

Mijn bestelling is niet volledig of kapot aangekomen, wat moet ik doen?

Wat vervelend dat je bestelling niet in orde is. Stuur ons een e-mail met eventueel foto’s en bestelnummer. Dit kan naar info@molenmulderpot.com.

Er zitten beestjes in mijn meel, hoe kan dat?

Meel is een natuurproduct: het graan komt rechtstreeks van het land en wordt na het schoonmaken gemalen tot meel en bloem. De meeste producten uit de supermarkt hebben een conserverende bewerking ondergaan. Omdat mensen steeds bewuster kiezen, kiezen steeds meer mensen voor een natuurproduct zoals meel van de molen.

Als het graan op het land staat, kunnen er eitjes van de meelmot/meelkever worden gelegd op de korenaar. Omdat ons meel niet begast wordt, gaan niet alle eitjes dood tijdens het maalproces. Wanneer het meel koel en droog (<15°C) bewaard wordt dan zullen de eitjes normaal gesproken niet uitkomen. Bij een warme/vochtige bewaarplek, kunnen de eitjes zich toch gaan ontwikkelen. Er ontstaan dan meestal draden(spinrag), larven of meelmotten.

Omdat meel een natuurproduct is, raden we aan om niet al te grote hoeveelheden te kopen. Zo heb je altijd vers meel in huis en is de kans het kleinst op spinrag/meelmot.

Kan ik het meel nog gebruiken als er larven/spinrag in zitten?

Zit er spinrag in het meel, dan kunt u het zeven. Het gezeefde meel/bloem is in principe nog bruikbaar. Tijdens het broodbakken gaan alle eitjes dood. Als het meel te lang bewaard is, dan kan het meel gaan stinken.

Ruikt het meel muf/bitter? Gebruik dan het meel niet meer. Dit heeft te maken met de oliehoudende kiem in het graan die bedorven is.

Inloggen

Nog geen account?