ZENDING
Wanneer wordt mijn pakket bezorgd?
Wanneer je een bestelling hebt gedaan, gaan we zo snel mogelijk voor je aan de slag. Normaal gesproken verzenden we pakketjes binnen 2 werkdagen. Zodra je pakketje onderweg is, krijg je van de vervoerder een Track & Trace code. Hier kun je volgen wanneer je pakket wordt bezorgd.
Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid die u bestelt. Meer over de verzendkosten kun je terugvinden bij de klantenservice.
Mijn bestelling is niet volledig of kapot aangekomen, wat moet ik doen?
Wat vervelend dat je bestelling niet in orde is. Stuur ons een e-mail met eventueel foto’s en bestelnummer. Dit kan naar info@molenmulderpot.com.
NATUURPRODUCT
Er zitten beestjes in mijn meel, hoe kan dat?
Meel is een natuurproduct: het graan komt rechtstreeks van het land en wordt na het schoonmaken gemalen tot meel en bloem. De meeste producten uit de supermarkt hebben een conserverende bewerking ondergaan. Omdat mensen steeds bewuster kiezen, kiezen steeds meer mensen voor een natuurproduct zoals meel van de molen.
Als het graan op het land staat, kunnen er eitjes van de meelmot/meelkever worden gelegd op de korenaar. Omdat ons meel niet begast wordt, gaan niet alle eitjes dood tijdens het maalproces. Wanneer het meel koel en droog (<15°C) bewaard wordt dan zullen de eitjes normaal gesproken niet uitkomen. Bij een warme/vochtige bewaarplek, kunnen de eitjes zich toch gaan ontwikkelen. Er ontstaan dan meestal draden(spinrag), larven of meelmotten.
Omdat meel een natuurproduct is, raden we aan om niet al te grote hoeveelheden te kopen. Zo heb je altijd vers meel in huis en is de kans het kleinst op spinrag/meelmot.
Kan ik het meel nog gebruiken als er larven/spinrag in zitten?
Zit er spinrag in het meel, dan kunt u het zeven. Het gezeefde meel/bloem is in principe nog bruikbaar. Tijdens het broodbakken gaan alle eitjes dood. Als het meel te lang bewaard is, dan kan het meel gaan stinken.
Ruikt het meel muf/bitter? Gebruik dan het meel niet meer. Dit heeft te maken met de oliehoudende kiem in het graan die bedorven is.
VEELGESTELDE VRAGEN
Wat is het verschil tussen meel en bloem?
Tussen bloem en meel zit een groot verschil. Als we over meel spreken, dan gaat het om het volledige gemalen ingrediënt. Dat betekent dus inclusief vliesje, kern, etc. Bloem is gemalen meel, waar vaak de zemel eruit wordt gezeefd. Dit zorgt ervoor dat bloem vaak minder vezels bevat. Toch kun je met beiden heerlijk bakken en koken.
Waar maak je meel van?
Je kunt niet alleen van tarwe en spelt meel en bloem maken, maar ook bijvoorbeeld van rogge, boekweit, haver en rijst. Je kunt vaak niet zomaar tarwebloem vervangen voor één van deze soorten meel. Dit komt omdat ze andere bakeigenschappen hebben. Zo bevatten sommige soorten meel bijvoorbeeld geen gluten, weinig eiwitten of juist veel eiwitten. Kijk altijd goed na of je ”gewone” bloem en meel kunt vervangen door één van deze soorten.
Ook kun je van heel veel verschillende soorten noten, zaden en andere ingrediënten meel maken. Denk bijvoorbeeld aan amandelmeel, dit zijn gemalen amandelen. Maïsmeel zijn gemalen maïskorrels en ga zo maar door.