• Molenaarskwaliteit
  • Streekproducten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering
Baktips

Welke garde moet ik gebruiken?

Soms zie je door de gardes de juiste garde niet meer. Herken je dat? Bolletjesgarde, vlindergarde, draadgarde, klutsgarde, kneedhaak en ga zo maar door. Bij een keukenmachine zitten vaak meerdere soorten gardes. In deze blog lees je iets meer over waar welke garde waar handig voor is.

Gardes bij een keukenmachine

Bij een keukenmachine zitten vaak drie verschillende soorten gardes: draadgarde, vlindergarde en kneedhaak. De draadgarde gebruik je voor het luchtig kloppen van mengsels op basis van ei. Ook slagroom klop je met een draadgarde luchtig. 

Zit er boter in het beslag? Zoals een cakebeslag, gebruik dan de vlindergarde. 

Als laatste gebruik je de kneedhaak voor het kneden van deeg. Bijvoorbeeld voor brooddeeg, maar ook voor vlaaibodemdeeg. Daarnaast kun je met een kneedhaak goed rolfondant en marsepein kleuren.

Handgardes

Ook de handgardes zijn er in verschillende soorten maten en vormen. Het eerste verschil is de maat. Er zijn kleine gardes en grote gardes. Kleine gardes gebruik je vaak voor het mixen van een kleine hoeveelheid. Bijvoorbeeld wanneer je een eitje losklopt. Een grote garde gebruik je voor grotere hoeveelheden zoals pannenkoekenbeslag. 

Met een bolletjesgarde kun je ook van alles opkloppen, maar vaak kleine hoeveelheden. Een bolletjesgarde is handig omdat hij makkelijk is schoon te maken. Ook kan het beslag niet vast komen te zitten, wat weleens gebeurd bij gewone draadgardes.

Garde met deegschraper

Een garde met deegschraper is erg handig in gebruik. Na het kloppen kun je met hetzelfde keukengerei de mengkom leegschrapen. Deze deegschraper is vaak gemaakt van siliconen. 

Mengen met een lepel

Niet al het beslag is geschikt om met een garde te mixen. Soms kan een garde ervoor zorgen dat het lucht juist uit het beslag geklopt wordt. Bijvoorbeeld bij een beslag voor biscuitbodem, hier moet je de bloem door het beslag roeren. Hier kun je het beste een pollepel voor gebruiken. Zo behoudt je de luchtige consistentie van de massa. Ook voor het maken van een roux kun je heel goed een pollepel gebruiken.

In verband met drukte kan uw bestelling langer onderweg zijn.

Sidebar

Inloggen

Nog geen account?