• Molenaarskwaliteit
  • Streekproducten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering

Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde

Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde

Molen De Hoop uit Kropswolde is aangesloten bij het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde. De molenaars die aangesloten zijn bij het gilde komen diverse keren per jaar bijeen. Er worden dan onder meer gegevens van producten en samenstellingen van melanges uitgewisseld om de samenwerking te bevorderen.

Alle aangesloten molens voeren het schild (zie afbeelding) dat zichtbaar is opgehangen binnenof buiten de molen en staat voor kwaliteit. De molenaars dienen aan verschillende eisen te voldoen om voor het schild in aanmerking te komen. De molenaar wordt geballoteerd (audit) wat betreft het maalproces en dient kennis hebben van de maalstenen en het graan. Hij moet om kunnen gaan met de molen en de molen dient te voldoen aan de eisen van de Hygiënecode. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit controleert of de molenaars zich houden aan de hygiëneregels.

Deze eisen zijn vastgelegd in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde. Wanneer u het schild tegenkomt op de molen dan betekent dat de molenaar voldoet aan de eisen die het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde stelt.

Sidebar

Inloggen

Nog geen account?