• Regionale producten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering

Vriend van korenmolen De Hoop

Zonder uw steun kan de korenmolen niet draaien

Sinds 1990 heeft Jan Pot, de huidige molenaar, de molen gekocht van zijn vader dhr. E.D. Pot. In 1977 heeft dhr. E.D. Pot de korenmolen gekocht en heeft de molen laten restaureren (d.m.v. subsidies). Tijdens de restauratie is de elektrische maalstoel verwijderd en is er een tweede koppel maalstenen geplaatst. Het wiekenkruis is voorzien van een zelfzwichting met een speciaal door Jan Pot ontwikkelde versie van het fokwieksysteem. In 1981 werd de molen weer in bedrijf gesteld en maalt sindsdien meel voor de consument.

Voor het financiële reilen en zeilen is Mulder Pot – Kropswolde verantwoordelijk voor korenmolen “de Hoop”. Wij dragen onze zorg voor de financiële middelen om het onderhoud te kunnen bekostigen. Door de bezuinigingen in het subsidiebeleid voor monumenten is er minder geld beschikbaar voor de toekomstige restauraties. Iedere bijdrage in welke vorm dan ook is welkom. Zonder uw steun kan de korenmolen niet draaien.

Stort uw donatie op NL 55 SNSB 093 1254 167

In onze molenwinkel kunt u eventueel doneren of op bankrekeningnummer NL 55 SNSB 093 1254 167, t.n.v. Mulder Pot – Kropswolde, onder vermelding van Molenvriend en e-mailadres. Ook kunt u gebruik maken van het donatieformulier op deze pagina en doneer eenvoudig en snel m.b.v. iDeal of Paypal.

Naast een eenmalige bijdrage, kunt u er ook voor kiezen om jaarlijks te doneren. Als vriend van korenmolen “de Hoop” houden wij u dan regelmatig op de hoogte over het wel en wee van de molen, krijgt u persoonlijke uitnodigingen voor evenementen die plaatsvinden bij de molen, een speciale nieuwsbrief én kortingen, etc. Klik hier om het formulier te downloaden. Het ingevulde formulier kunt u inleveren bij de molenwinkel of opsturen naar: Mulder Pot – Kropswolde, Korte Groningerweg 35, 9607 PS  Foxhol.

Bij deze bedanken wij ieder voor de inzet en bijdrage en hopen we dat we de wind in alle opzichten in de wieken hebben.

Bij een minimale bijdrage ad € 10,00 ontvangt u een jaarlijkse attentie.

Bedrag

Sidebar

Inloggen

Nog geen account?