• Molenaarskwaliteit
  • Streekproducten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering
Baktips

Hoe bak ik goede pannenkoeken?

Wij zijn gek op pannenkoeken. Soms kan het best lastig zijn om mooie lekkere pannenkoeken te bakken. Daarom vind je hier de beste tips voor het bakken van de lekkerste pannenkoeken!

De eerste pannenkoek mislukt altijd…

Heb jij ook vaak dat de eerste pannenkoek mislukt? Meestal komt dat omdat de pan niet heet genoeg is. Zet de pan zacht op het vuur met een beetje boter/olie. Dit kun je vast doen als je het beslag aan het maken bent. Zo zorg je ervoor dat de pan goed kan opwarmen.

Olie of boter voor het pannenkoeken bakken?

Je kunt zowel boter als olie of een combinatie hiervan gebruiken voor het bakken van pannenkoeken. Een goede tip is om een scheutje zonnebloemolie aan het beslag toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat je niet tussendoor de pan in hoeft te vetten. 

Hoe maak ik dunne pannenkoeken?

Wanneer je dunne pannenkoeken wilt bakken kun je een scheutje extra melk door het beslag doen. Laat het beslag vervolgens minstens een half uur staan. Doe een schepje beslag in de hete pan en laat het beslag, met behulp van draaibewegingen, mooi uitvloeien.

Speciale pannenkoeken

Hou jij niet zo van de standaard pannenkoeken? Er zijn tal van recepten om pannenkoeken met een lekkere twist te maken. Op onze website vind je wat van die recepten. Je kunt ze hier vinden.

Welke soort Pannenkoekenmeel heb ik nodig?

Er zijn veel verschillende soorten pannenkoekenmeel verkrijgbaar. Wil je weten waar je welke soort voor nodig hebt?

  • Meergranen Pannenkoekenmix – Een mix met meel van verschillende soorten granen (rogge, boekweit, tarwe, maïs)
  • Spelt Pannenkoeken – Pannenkoekenmix op basis van speltvolkoren meel
  • Eier Pannenkoekenmeel – Een traditionele, licht gezoete, pannenkoekenmix op basis van bloem
  • Spelt-Boekweit Pannenkoeken – Een mix met speltmeel en boekweitmeel
  • Appel Pannenkoeken – Pannenkoekenmix met stukjes appel
  • AG Pannenkoeken – Pannenkoekenmeel van meel wat dezelfde eigenschappen als biologisch meel heeft

Wat is er lekker op de pannenkoek?

Een naturel pannenkoek is lekker, maar soms is het lekker om beleg op je pannenkoek te doen. Er zijn veel verschillende soorten pannenkoekbeleg. Denk aan de klassieke soorten zoals stroop en poedersuiker. Maar weet je wat ook lekker op je pannenkoek is? Caramelz, ahornsiroop, agavesiroop, chocoladepasta, honing en kaneel.

Hoe krijg ik een klontvrij pannenkoek beslag?

Klontjes in je pannenkoekenbeslag geeft geen lekkere pannenkoeken. Om dit te voorkomen, voeg je eerst de helft van de melk toe aan het meel. Mix dit goed tot een egaal beslag. Dit kan met een garde of met de handmixer. Voeg daarna pas de andere helft van de melk toe. Roer dit nog goed door. Zijn er toch klontjes in je meel gekomen? Probeer dan met de staafmixer de klontjes eruit te mixen.

Heb je nog een vraag die hier niet tussen staat? Stel je vraag gerust en neem contact met ons op.

Sidebar

Inloggen

Nog geen account?